Feed on
Bejegyzések
Hozzászólások

Köszöntő

    

     Dr. Magyar Iván György,osztályvezető főorvos úr, a színház szakmai szupervizora                Kedves Olvasó!

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy mint „szakmai szupervizor” néhány gondolatot megoszthatok Önnel a Tárt Kapu Színház honlapján.

Az OPNI (Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet – „Lipótmező”) V. Pszichiátriai osztályának főorvosaként szívesen pártfogoltam Laci, Nóra és Attila ötletét, hogy szeretnének havonta jelentkező pódiumestekkel színesíteni az osztályon egyre gazdagodó terápiás – művészetterápiás foglalkoztató tevékenységet. Az osztály és az OPNI más osztályainak betegeiből alakult társulat rendkívüli fejlődésen ment keresztül. A havi estek egyre nagyobb sikert arattak, kinőtték az osztály folyosóját és a gyönyörű Kápolnánkban találtak otthonra 2005 Karácsonyától. A következő lépcsőfok a nagyobb nyilvánosság elé lépés volt – vendégszereplések, megjelenés pszichiátriai rendezvényeken (pl. workshop a Magyar Pszichiátriai Társaság 2007-es Vándorgyűlésén), színházi találkozók (Fringe, POSZT) – de erről olvashatnak a honlapon is.

Öröm látni, ahogy a pszichiátriai betegek felfedezik magukban az előadói tehetséget, egyre magabiztosabbá válnak, saját teljesítményükkel saját gyógyulásukat és a nézők lelki fejlődését segítik elő. Nagy öröm ennek a csodálatos munkának részese lenni!

Kívánom, hogy az érdeklődő Olvasó mielőbb Néző is lehessen, és a Tárt Kapu Színház, immár a Lipótmező kereteiből kényszerűen továbblépve sikereivel sok örömet szerezzen a jövőben is Önöknek és a Szereplőknek.

Budapest, Lipótmező, 2007. szeptember 26.

                                                                           Üdvözlettel:

                                                                                Dr. Magyar Iván György

Comments are closed.