Epres pezsgőkoktél és a jókedv receptje…
2010. dec. 6. Szerző: tartkapuszinhaz
Végy 12 lelkes embert és egy jó vezetőt a főzőtanfolyamhoz! Ilyen alapanyagokból garantált a siker! Végy egy pohár pezsgőt és bolondítsd meg egy kis eper pürével! Kóstoltad már? Ha nem, ne hagyd ki! Nekünk még alkohol sem kellett hozzá, anélkül is jó kedvünk volt.
Nagy sikerrel zárult a 6 alkalmas főzőtanfolyam Gyógyító Művészeti Műhelyünkben.
Zita mindenkinek tudott valami újat mutatni a tanfolyamon, annak is, aki már évtizedek óta főz, annak meg pláne, aki az alapfogásokat is a tanfolyamon tanulta. A tanfolyam célja az egészséges táplálkozás lehetőségeinek bemutatása volt. Idény zöldségekből, gyümölcsökből, zöld fűszerekből készítettük az ízletes ételeket. Olyan ízekkel is megismerkedtünk, amik újdonságot jelentettek számunkra, mint például a bulgur, a köles, a kukoricadara, a zabtejszín. De változatos módon készítettük el a már ismert alapanyagokat is. Utolsó alkalommal, december 3-án, vendégváró és karácsonyi édességeket készítettünk, mint például: szaloncukor, truffel golyó stb… A marcipánt, mint minden mást, saját kézzel készítettük.
Zita önkéntes munkáját kreatív ajándékkal köszöntük meg. Kapott tőlünk egy sajátos díjat. A Fakanál Királynője címet adományoztuk Neki, a Tárt Kapu Színház és Gyógyító Művészeti Műhely oklevelének kíséretében.
Az est végén koccintottunk magunkra, az ünnepre és a tanfolyam sikerére.
Tavasszal sok szeretettel visszavárunk Zita!
Szöveg – Kép: Kaszás Nóra – Nemes Péter